ZZP-ers

Ben jij een technisch ZZP-er op MBO/HBO niveau? Werk jij regelmatig via bureaus bij technische opdrachtgevers of zoek je een nieuwe opdracht? Vindt je het belangrijk dat het goed geregeld is en dat er korte communicatielijnen zijn? Lees dan verder.

Door het bemiddelen van ZZP-ers zorgt dNM ervoor dat jouw opdrachtgevers zijn gevrijwaard van de risico’s die het werken met ZZP-ers met zich meebrengt. dNM bemiddelt mensen op MBO-niveau en hoger in de (petro)chemische industrie, olie-, gas- en energiesector. Dit doen wij op detacheringsbasis maar wij werken ook graag samen met gekwalificeerde ZZP-ers. Onze werkwijze is duidelijk, helder en transparant. Wij hebben geen concurrentiebeding of relatiebeding. Daarnaast hanteren wij zeer scherpe tarieven voor onze ZZP service.

Voor de samenwerking met ZZP-ers hebben we de volgende documenten nodig:

-Uittreksel van de Kamer van Koophandel

-BTW-nummer bij de Belastingdienst

-Eventueel een verklaring van goed gedrag

-Eventueel het bewijs van een aansprakelijkheidsverzekering

Daarnaast dien je een goede administratie te kunnen voeren. Wil je dit liever uit handen geven? Ook dat is mogelijk bij dNM. Wij vertellen jou hier graag meer over.

Wij regelen de opdrachtovereenkomst en algemene voorwaarden zowel met jou als met de opdrachtgever. Indien je zelf al een opdracht en tarief bent overeengekomen, dan kunnen wij zorgen voor een (juridisch / door de Belastingdienst goedgekeurde) overeenkomst en algemene voorwaarden. Daarnaast voeren wij ook altijd een kredietwaardigheidsbeoordeling uit bij de opdrachtgever. Wij maken gebruik van de door de Belastingdienst goedgekeurde ‘3 partijen overeenkomst van bemiddeling’ welke is opgesteld in samenwerking met de ABU. Een voorbeeld hiervan is hier te vinden.

Wij werken op een duidelijke en heldere manier, en zijn eerlijk over onze tariefsvoering. Voor opdrachten die ontstaan door bemiddeling van dNM hanteren wij een percentage tussen 8 en 10% van het uurtarief bij de opdrachtgever, afhankelijk van de complexiteit van de functie.

In de industrie komt het ook vaak voor dat ZZP-ers niet direct voor het bedrijf kunnen werken. dNM kan, mede door haar certificeringen, in dit geval als intermediair fungeren. Wij hanteren voor de door jou zelf aangebrachte opdrachten een vast nominaal uurbedrag van € 2,50 exclusief BTW.

Wij betalen de volledige factuur van de ZZP-er standaard 30 dagen na factuurdatum, hiervan is af te wijken door te betalen wanneer de opdrachtgever betaalt. Doordat wij van te voren een creditcheck hebben gedaan bij de opdrachtgever, loop jij als ZZP-er dus minder risico. Het debiteurenrisico blijft echter wel bij de ZZP-er, de betalingsverplichting bij de opdrachtgever.

dNM heeft haar facturatie- en verloningsproces volledig in eigen beheer, en ook verzorgen wij zelf het debiteurenbeheer. Zo ben je verzekerd van korte communicatielijnen bij eventuele vragen en of correcties met betrekking tot jouw factuur of betaling. Heb je hulp nodig bij je administratie, zoals je BTW aangifte? Onze accountant kan jou hier desgewenst bij helpen, voor een aantrekkelijk tarief. Als je hier meer informatie over wenst kun je ons altijd even bellen. Dit kan natuurlijk ook wanneer je niet via dNM wordt bemiddeld.