dNM en de Sea Turtle Conservation Bonaire

dNM heeft een groot hart voor de natuur. Sinds 2016 adopteert dNM daarom ieder jaar symbolisch een nestje met zeeschildpadjes, dit initiatief, ook wel ‘Adopt A Nest’ genoemd, gaat uit van de Sea Turtle Conservation Bonaire. We ontvangen hiervan dan ook een certificaat, en op het moment dat het nestje uitkomt krijgen we hiervan bericht, inclusief het aantal eitjes wat is uitgekomen, en hoeveel babyschildpadjes het hebben gered tot aan de zee. (Zie onderaan dit bericht)

Met onze bijdrage kan de STCB ervoor zorgen dat de zeeschildpadden op Bonaire nog beter worden beschermd, gemonitord en gevolgd. Zo voeren ze bijvoorbeeld ‘surveys’ uit, waarbij de schildpadden worden getagd zodat ze gevolgd kunnen worden. Ook komen ze in actie wanneer er een zeeschildpad gewond is, of in levensgevaar. Dit kan door een natuurlijke oorzaak komen, maar ook zwerfplastic wat in de zee drijft is een grote boosdoener.

Het resultaat van 2018 was voor de STCB het beste in jaren. Er zijn in totaal 56 nestjes ‘gemaakt ‘ en beschermd op de stranden van Bonaire en Klein Bonaire, en daaruit zijn in totaal 6236 schildpadjes geboren, Hawksbill, Green Turtle en de Loggerhead. Dit is een nieuw record voor de STCB en wij als dNM zijn heel blij en trots dat we hieraan hebben bijgedragen. Door onze adoptie dragen we niet alleen bij aan de bescherming van de schildpadden, maar creëren we, als enige Nederlandse adoptant, ook meer bewustzijn onder onze relaties en werknemers dat het van belang is om zulke doelen te steunen.

 Groene zeeschildpad, foto door dNM.

Daarom adopteren we in 2019 weer een nestje, en deze keer hebben een aantal van onze medewerkers en relaties wat extra’s gedoneerd. Hier zijn we echt heel erg blij mee, want iedere euro maakt verschil voor deze prachtige dieren.

Het gevoel wat je hebt als je een zeeschildpad ontmoet onder water, is onbeschrijflijk. Maar de pijn die je ervaart als je weet dat ze bedreigd worden, komt daar als een zwarte deken overheen. Dus we hopen dat we verschil kunnen maken met onze adoptie.

Een foto (STCB) van onze adoptiekindjes in 2018, 137 Hawksbillbabies hebben het water bereikt!

Wil jij als particulier, of met je organisatie ook meehelpen met het beschermen van deze prachtige dieren? Kijk dan op de website van de STCB voor meer informatie. Je hoeft niet direct een nestje te adopteren, maar je kunt ook (symbolisch) een schildpad adopteren.

 

Claudia & Jan

Directie dNM

 

 

Share