Nieuwsbrief 9: Mensen ter beschikking stellen? Sector 52!

Jippie!!! Vandaag kwam het nieuws dat minister Asscher EINDELIJK een wijziging van de Wet Financiering Sociale Verzekeringen (Wfsv) heeft doorgevoerd waarin staat dat sectorverloning voor bedrijven die mensen ter beschikking stellen wordt afgeschaft. Wat betekent dit in de praktijk? Lees snel verder!

In onze branche bestaat enorm veel concurrentie. Bedrijven die zich ingeschreven hebben bij de Kamer van Koophandel als ‘consultancybureau’ of ‘engineeringsbureau’ of  ‘uitleenbureau’, wisten hierdoor tussen de wet door te glippen om maar niet in sector 52 te hoeven verlonen, terwijl ze gewoon mensen ter beschikking stelden net als dat wij doen. (Ter verduidelijking, wij hebben onszelf gewoon als uitzend- en detacheringsbureau ingeschreven, en wij belanden hierdoor automatisch in sector 52, de sector van uitzendbedrijven). Dit is een duurdere sector (vanwege het hogere percentage ziekteverzuim en WW aanvragen) en daarnaast komen er verplichtingen bij als bijvoorbeeld het volgen van een bepaalde CAO, inlenersbeloning e.d. 

De bedrijven die zich niet als uitzendbureau inschreven bij de Kamer van Koophandel, konden zich daardoor aansluiten bij een andere (goedkopere) sector, waardoor ze lagere kostprijzen konden hanteren, en niet volgens de CAO van de ABU hoefden te verlonen. Met als gevolg, zeer scherpe tarieven voor opdrachtgevers, (schijnbaar) hogere salarissen voor werknemers, maar minder gunstige arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld het minimum aan vakantiedagen, geen pensioenopbouw en geen inlenersbeloning). 

Dit betekent in de praktijk dat er aan de ene kant door de lagere kostprijs oneerlijke concurrentie ontstaat, en dat anderzijds werknemers niet krijgen waar ze recht op hebben, immers, ze worden ter beschikking gesteld, en zijn dus uitzendkrachten en hebben dus (bijvoorbeeld) recht op minstens 24 vakantiedagen, doorbetaling van feestdagen, pensioenopbouw bij het Stipp en toepassing van de inlenersbeloning. 

Het wijzigen van deze wet betekent in de praktijk dus dat nieuwe spelers op de markt sowieso in sector 52 moeten gaan verlonen, en dat (waarschijnlijk) vanaf januari 2019 IEDEREEN die mensen ter beschikking stelt, in die sector 52 gaat vallen. 

Hier kun je de officiële bekendmaking lezen. 

Ben je een opdrachtgever en wil je meer weten wat het ‘ontlopen’ van sector 52 nu al voor gevolgen kan hebben voor jou? ( ja, je leest het goed, als de partij die mensen ter beschikking stelt niet op de juiste manier beloond, is de opdrachtgever aansprakelijk!)

Of ben je werknemer en wil je weten wat je nu al misloopt omdat je bij een ‘engineeringsbureau’ werkt?

Bel ons nu!

 

Share