15-04-2022 | Goes
-Blijf nooit te lang op vakantie, als de baas je gaat missen, merkt hij ook meteen dat het werk zonder jou ook doorgaat- (Quote van Frankie)
Frankie

Ik ben Frankie Ricardo Rodgers, 62 jaren jong. Van huis uit een ouderwetse Werktuigbouwkundige. Ouderwets omdat ik nog van vóór de tijd van de rekenmachine ben, dus hoofdrekenen gaat me nog steeds goed af. Ik heb niet altijd in de techniek gezeten. Na de LTS ben ik meteen gaan werken als leerling bankwerker. Ik weet nog precies wat ik toen verdiende: 147,88 Florijn. Ja, vroeger hadden we de gulden, uitgedrukt in florijn. Na slechts twee jaren besefte ik dat als ik verder wilde komen in het leven, ik terug naar de schoolbanken moest. Dus het Erasmiaans Gymnasium gedaan en aan de slag gegaan als Werkmeester bij de DGSW, Dienst Gemeentelijke Sociale Werkvoorziening. Vandaag de dag zou ik dus in de “Zorg” zitten. Toch bleef de techniek aan me trekken, dus 's avonds naar de MTS en daarna de HTS (Academie voor Technische Wetenschappen) afgerond. 

Als echte Rotterdammer kom je dan in de haven terecht. Toevallig of niet, ik geraakte steeds verder en dieper de haven in. Van de Waalhaven (Santon-GTI) via Heijplaat (Maltha) tot aan de tweede Maasvlakte toe. En vele bedrijven daartussen. Hoewel ik met veel plezier enkele malen langdurig in vast dienstverband heb gewerkt (ECT, Stork, SJR-Tankbouw enz) ben ik altijd open blijven staan voor projecten. 

Frankie op werk

Via via kwam ik in februari 2016 in contact met DNM en ze hadden gelijk een gaaf project voor mij bij een van hun klanten. Ik ging op gesprek bij die klant en na slechts één kopje koffie was de “deal” beklonken en kon ik aan de slag. Dat was één van mijn meest aangename projecten.

Met een korte pauze vanwege een project in Suriname werk ik sindsdien met veel plezier voor DNM.

Veelal als Planner werkvoorbereider op turnarounds. Momenteel zit ik ook als Planner voor DNM bij een klant. Ik hoop er tot mijn pensioen te blijven werken, immers, oude bomen nooit verplanten……

Wij hopen inderdaad dat je onze collega blijft tot je pensioen Frankie, en we krijgen veel positieve energie van jou als persoon en als werknemer. Om even in jouw 'bomen' metafoor te spreken, jij bent standvastig, krachtig en van lange levensduur, kortom jij bent onze eik!