23-07-2021 | Goes
Een passie voor kranen!
guus

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht bij onze werknemer Guus. Guus is Installatie verantwoordelijke op de APM Terminal Maasvlakte 2. Dit houdt in dat hij verantwoordelijk is voor alle elektrotechnische werkzaamheden op het terrein voor zowel hoogspanning (conform NEN 3840) als voor laagspanning (conform NEN 3140).

Nu zijn we wel wat gewend als het gaat om dynamiek en installaties in bijvoorbeeld de chemie en petrochemie. De terminal van APM heeft op ons minstens zoveel indruk gemaakt! De terminal is technologisch gezien de meest geavanceerde containerfaciliteit ter wereld en is uitgerust met op afstand bestuurde super-Post Panamax-kranen, elk met een reikwijdte van 25 containers. Wow! 

apm2

Wat een geweldig gezicht hoe schepen, zo op het eerste gezicht, compleet automatisch worden gelost. Zo rijden de AGV’s (Automated Guided Vehicles) in het rond en de kranen zijn druk bezig de schepen te lossen op een zeer vernuftige manier. Dit alles om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hoe groot alles is, dat merk je eigenlijk pas als je over het terrein rijdt.

Wij snappen de passie voor kranen wel bij Guus. Hoe gaaf is het als je van je passie je werk kan maken? Nou Guus heeft het voor elkaar! Daarnaast werkt hij in een heel leuk team, krijgt hij veel vrijheid in zijn functie en zijn is het werk technisch uitdagend. Wij zijn blij dat we als DNM een bijdrage kunnen leveren aan het werkgeluk van Guus en we zijn blij met Guus als collega!