23-04-2021 | Goes
DNM gaat voor dieren en natuur!
turtle

DNM is in 2021 al voor het vijfde jaar achter elkaar trotse sponsor van de Sea Turtle Conservation Bonaire. Ieder jaar adopteren wij symbolisch een nestje en door onder andere onze bijdrage kan de STCB haar werk voortzetten en de schildpadden beschermen. De STCB doet enorm veel om de schildpadden en de natuur op en rond Bonaire te beschermen, zoals het monitoren van nesten, surveys, clean ups, het verwijderen van visdraad, het redden van schildpadden en voorlichting geven op scholen. 

Meer weten?
YP

Maar er zijn nog meer dieren die aandacht verdienen. Een lokaal doel wat DNM heeft gesponsord is Stichting Scheldekat uit Vlissingen. Stichting Scheldekat verzorgt projecten voor zwerfkatten in Zeeland. Door middel van vang- en castratie acties worden zwerfkatten gevangen, gecastreerd, tamme katten herplaatst bij kattenliefhebbers en kittens tot een leeftijd van 3 maanden gesocialiseerd en eveneens ter adoptie aangeboden. Stichting Scheldekat bestaat volledig uit vrijwilligers. Zowel het bestuur, als administratie, opvang, vangen, en plaatsingen wordt gedaan door mensen die zich in hun vrije tijd vol overgave bezig houden met zwerfkatten in Zeeland.

Op 14 april j.l. is er een kattenverblijf op het industrieterrein in Vlissingen Oost uitgebrand en daarvoor is een doneeractie opgezet. DNM was hier zo door geraakt dat wij hebben besloten de stichting te helpen. En dat doen we met alle liefde. 

Meer weten?
meeuw

En daarnaast, als wij een dier in nood zien dan helpen we altijd! Of dit nu een uitgeputte bij is, een familie met ganzen helpen oversteken of een jonge zeemeeuw die in een portiekje vlakbij ons kantoor zat. Deze jonge zeemeeuw hebben we gevangen en de dierenambulance heeft hem opgehaald en naar de Vogelopvang de Mikke in Middelburg gebracht. 

Meer weten?