01-09-2023 | Goes
Toezichthouder voor de E-pont!
Carl

Bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf in Amsterdam vervult Carl de rol van Toezichthouder-Adviseur voor de gloednieuwe E-ponten en refits, met als thuisbasis de Ponthaven in Amsterdam. De afgelopen drie jaar stonden in het teken van het opleveren van maar liefst zeven nieuwe ponten, waarvan twee hybride en vijf volledig elektrisch. Deze ponten zijn ingezet op het IJ achter het Centraal Station en op het Noordzeekanaal.

Op het Noordzeekanaal hebben we de eerder 90 jaar oude dieselponten met trots vervangen door deze moderne elektrische alternatieven. Nu dit indrukwekkende project tot een succesvol einde is gebracht, richten we onze blik volledig op de toekomst. Onze prioriteit ligt bij de uitbreiding van de GVB-vloot achter het Centraal Station, om passagiers op een milieuvriendelijke wijze te vervoeren binnen de stad. We maken hierbij gebruik van de meest geavanceerde emissieneutrale technologie die momenteel beschikbaar is op het water.

motor

Om deze nieuwe ponten van stroom te voorzien, maken we gebruik van laadpalen, waarmee we een leidende positie in Europa hebben verworven. De opgewekte stroom wordt net zoals bij een telefoon of elektrische auto opgeslagen in accu's. Dankzij een nauwe samenwerking tussen aannemers en ons GVB-projectteam hebben we de nieuwste en meest geavanceerde technologieën samengebracht in maatwerk op het water. Hiermee kunnen we reizigers veilig en efficiënt vervoeren in en rond Amsterdam, evenals over het Noordzeekanaal (Velsen, Buitenhuizen, Zaandam).

De komende jaren zullen eveneens in het teken staan van het verduurzamen van onze vloot op een milieuvriendelijke wijze. En dankzij de inzet van Carl en het team wordt dit mogelijk gemaakt. Carl heeft uiteenlopende taken, zoals het opstellen van specificaties, het begeleiden van de engineeringfase tijdens het ontwerp en uiteraard de bouwbegeleiding en monitoring op diverse werven in Nederland en Europa. Hij blijft betrokken tot de ponten zijn opgeleverd, inclusief de laatste garantiegerelateerde zaken.

samen

Carl's passie en toewijding komen dagelijks tot uiting in zijn rol bij het begeleiden van de bouw van deze innovatieve schepen. Werken met de nieuwste en meest geavanceerde technologieën is voor hem een bron van vreugde. Het team heeft het voorrecht om in een sfeer van vanzelfsprekende samenwerking te werken, waarbij cohesie en vakkennis vanzelfsprekend zijn. Dit maakt het een waar genoegen om elke dag met plezier naar het werk te gaan. Carl heeft geen plannen om met pensioen te gaan; dat is geen ambitie van hem. Zijn ambitie is om nog vele jaren actief te blijven bij het GVB. Plezier in het werk staat voorop, vooral bij het bouwen van deze fantastische schepen en ponten.