22-10-2021 | Goes
Adopt-a-Nest, voor de 5e keer alweer!
Nest

DNM is dit jaar voor de 5e keer op rij trotste sponsor van de Sea Turtle Conservation Bonaire. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het beschermen van deze prachtige dieren. Wij sponsoren ieder jaar door symbolisch een nestje te adopteren.

Op 18 augustus werd ons nest gevonden op Klein Bonaire. Men dacht aanvankelijk dat het gelegd was door een loggerhead, gebaseerd op het spoor en de activiteit. 

 

Hatching

Op 18 oktober was het dan zover, het nestje is uitgegraven door medewerker Daan van de STCB. Ze denken dat het nestje in de dagen ervoor is uitgekomen. Alle schildpaddenbabies (ook wel, hatchlings genaamd) hebben het nest zelfstandig verlaten. Er werden 111 lege eierschalen geteld, 3 onbevruchte eieren en helaas is er 1 hatchling in het ei gestorven. Ze zagen aan de hatchling wel, dat het geen loggerhead was maar een hawksbill (karet) schildpad! Deze soort is ook bedreigd en dus is het extra goed nieuws dat 111 van de 115 eieren zijn uitgekomen.

 

Wij hopen dat we nog heel lang sponsor mogen zijn van zo'n prachtige organisatie en we hopen hiermee ook een voorbeeld te zijn voor andere organisaties. Jullie kunnen ons certificaat van adoptie hier downloaden.