14-07-2022 | Goes
Sea Turtle Conservation Bonaire - Het goede doel van DNM!
jc

Wij zijn heel blij en trots dat wij al voor de 6e keer een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan het werk van de Sea Turtle Conservation Bonaire. We hebben uitgebreid gesproken met de manager Kaj Schut en zij gaf aan dat de zeeschildpadden nog steeds erg bedreigd worden. Met name de explosieve groei van het toerisme op het eiland, het soms niet passende gedrag van mensen en alles wat hieruit voortvloeit, zoals lichtvervuiling e.a. De STCB zorgt ervoor dat nestjes die gelegd worden op een risicovolle plek worden verplaatst naar rustigere plekjes. Door het verplaatsen van de nestjes bestaat de kans dat niet alle hatchlings het overleven, maar de kans is altijd groter dan wanneer de hatchlings de andere kant op kruipen omdat ze gedesoriënteerd zijn. Het werk van de STCB is van groot belang voor het voortbestaan van de prachtige zeeschildpad. 

turtle

Wij willen niet alleen online maar ook offline onze steun voor dit prachtige goede doel uitdragen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een foto van een hatchling, gemaakt door Casper Douma, bij de entree van ons kantoor te hangen. Hiermee hopen we mensen bewust(er) te maken van onze prachtige natuur en de dieren met wie wij deze planeet mogen delen. In het kantoor zijn er daarom nog een aantal andere natuurfoto's opgenomen. Als je ons kantoor bezoekt vraag dan zeker even aan Claudia om je rond te leiden langs deze expositie. 

Wil je ook een donatie doen aan de STCB? Voor mensen uit Nederland is er ook een bankrekeningnummer opgericht. Namens de schildpadjes en namens ons alvast bedankt! 

Sea Turtle Conservation Bonaire
NL71 RABO 0313 2425 26