18-07-2022 | Goes
De laatste wijzigingen in wet- en regelgeving!

Per 1 augustus aanstaande

-Nemen werknemers automatisch deel aan de PAWW regeling via een bruto bijdrage (0,2 % van het bruto loon) vanaf hun salaris. Deze bruto bijdrage wordt door de werkgever direct weer gecompenseerd in het loon. Daarna betaalt de werkgever de bijdrage aan Stichting PAWW. Voor meer informatie kijk op de website van Stichting PAWW. 

-De wet 'transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden' treedt in werking. In deze wet is vastgelegd dat er voor verplichte scholing geen studiekostenbeding mag worden afgesproken, dat de werkgever niet zomaar nevenwerkzaamheden mag verbieden, een uitbreiding van de informatieplicht en het mogen doen van een verzoek tot voorspelbare werktijden. 

-Een nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof. Voor meer informatie over deze regeling kijk op de website van het UWV.

CAO Metaal en Techniek

Ook zijn er onlangs in de CAO Metaal en Techniek een aantal verhogingen doorgevoerd. Werk jij via een uitzendbureau en val jij bij de inlener onder deze CAO? Dan heb je recht op de volgende verhogingen:

-verhoging van 42,50 bruto per maand per 1 juli j.

-een eenmalige bruto uitkering van 382,50 voor de compensatie voor de maanden oktober tot juli, indien je op 1 juli in dienst bent. (werk je minder uren, dan is het naar rato).

-per 1 september 2022 een verhoging van 2,75% op het bruto salaris.

-per 1 maart 2023 een verhoging van 3,25 % op het bruto salaris

-per 1 januari 2024 een verhoging van 0,6 % op het bruto salaris