29-08-2023 | Goes
Draai mee in onze werkvoorbereiderscarrousel!
Kristian

DNM constateert al langere tijd dat er in de markt een groeiende behoefte is aan goed opgeleide en vakbekwame werkvoorbereiders. En daarom heeft DNM op 3 april jongstleden de opleidingscarrousel gelanceerd, een uniek traineeship voor werkvoorbereiders in spé.

De opleidingscarrousel is opgericht in samenwerking met een drietal gerenommeerde aannemers uit de regio Rotterdam, die garant staan voor het opbouwen van de werkervaring, en de VOMI Academie waar de kandidaten de juiste kennis krijgen. DNM heeft hierin, naast haar rol als werkgever, een coördinerende rol,  en daarnaast wordt er ook een stuk coaching op de werkvloer aangeboden.

De duur van het traineeship is totaal twee jaar, en in die twee jaar werkt de kandidaat-werkvoorbereider, via een dienstverband bij DNM, steeds vier maanden bij een andere contractor, waarbij hij of zij in de eerste vier maanden ook de opleiding werkvoorbereider bij de VOMI Academie volgt. Zo komen praktijk en theorie mooi samen. Na het voltooien van de opleiding wordt de werkvoorbereider ook nog voldoende gecoacht op de werkvloer, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, capaciteiten en eventuele vakspecifieke vaardigheden zoals tekening lezen en calculeren. Als het eerste jaar voltooid is kiest de werkvoorbereider bij welke aannemer hij of zij graag wil werken.

De aannemers hebben mentoren aangewezen om de kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden in het dagelijkse werk. Er is regelmatig (minstens eens per maand) een evaluatiemoment met DNM en de kandidaat om zo een positieve voortgang te realiseren. 

Priscilla

Wie kan er instappen in dit traject? Kandidaten die de potentie en ambitie hebben om werkvoorbereider te worden en op dit moment werkzaam zijn in een uitvoerende functie. Daarnaast is een technische achtergrond op het gebied van piping & mechanical een vereiste. De profielen die DNM zoekt zijn bijvoorbeeld pijpfitter, lasser, voorman of uitvoerder.

DNM is erg trots op de samenwerking met de VOMI Academie. Deze opleiding sluit volledig aan bij de praktijk en VOMI levert een actieve bijdrage in het verder ontwikkelen van de opleidingscarrousel. De opleiding garandeert na afronding dat de kandidaten zelfstandig een optimale technische en organisatorische voorbereiding van projecten kunnen uitvoeren. 

telefoon

In januari 2024 starten we weer met een nieuwe klas.

Voor meer informatie over het traineeship, klik hier, en om direct te solliciteren, klik hier